36%

A leghihetetlenebbek

A leghihetetlenebb vb-történetek + A leghihetetlenebb olimpiai történetek

6,990 Ft

JELENLEG NEM RENDELHETŐ!

A LEGHIHETETLENEBB VB-TÖRTÉNETEK
Több száz elképesztő sztori a világ legnépszerűbb sporteseményéről.

A LEGHIHETETLENEBB OLIMPIAI TÖRTÉNETEK
Meghökkentő, érdekes, vicces, tragikus és elgondolkoztató sztorik az olimpia világából.

Kategória: Product ID: 8591

Leírás

A LEGHIHETETLENEBB VB-TÖRTÉNETEK
A labdarúgó-világbajnokságokat rengeteg különleges történet szövi át a kezdetektől napjainkig. Ezeknek egy része olyan váratlan körülményekhez kapcsolódik, amelyek a pályán és a lelátókon zajlottak, míg a többi a stadionoktól kissé távolabb – rávilágítva az eseményeket jelentősen befolyásoló történelmi összefüggésekre is.Kiderül, hogy mi lehet a magyarázata a rendező országok évtizedeken át tartó kiemelkedő szereplésének, miért viselt három helyett két csíkos mezt Johan Cruyff, és milyen rituálék előzték meg a Diego Maradona vezetésével menetelő argentin válogatott győzelmét Mexikóban. Több száz, néha vicces, időnként megdöbbentő anekdota szól a tornák kevésbé ismert momentumairól és emberi oldaláról: elszánt játékosokról, akik félelmetes sérüléseik ellenére sem hagyták el a pályát, egy csatár bátorságáról, aki megtagadta a náci mez viselését, vagy arról a futballistáról, aki a szívrohama után is folytatta a játékot.
Luciano Wernicke világsikerű könyve rendhagyó aspektusból mutatja be a négyévente megrendezésre kerülő sporteseményt, melyet a magyar válogatott sztorijai is színesítenek.

A LEGHIHETETLENEBB OLIMPIAI TÖRTÉNETEK
A világ legjelentősebb sporteseménye mindig izgalmas versenyekkel, feledhetetlen bravúrokkal és új rekordokkal kápráztatja el a követőit. Azonban a színfalak mögött elképesztő történések is zajlanak, ezek a sokszor humoros, időnként tragikus, ám kétségtelenül érdekfeszítő momentumok a főszereplők valódi arcát is felfedik.
Az olimpikonok időnként hollywoodi forgatókönyveket idéző kalandokat élnek át: a sportlövő, aki egy balesetben elvesztette jobb kezét, és az aranyérem megszerzéséért megtanulta használni a másikat; egy kimerült atléta, akinek több mint egy kilométert kellett az ellenkező irányba rohannia, mert egy megvadult kutya üldözőbe vette; egy portugál futó, akit elütött az autó, ám tíz nappal később rekordot döntve megnyerte a Los Angeles-i maratont; a vitorlázó, aki félbeszakította versenyét, hogy megmentse fuldokló sporttársait; vagy az az ikerpár, amelynek egyik tagját a testvére helyettesítette – csak ízelítő a közel négyszáz sztoriból álló olimpiai különlegességből.
Luciano Wernicke olyan hihetetlen, de igaz történeteket kutatott fel a kezdetektől napjainkig, amelyeket eddig csak halkan vagy talán egyáltalán nem meséltek el. A több országban is óriási sikert arató könyvéből a méltán világhírű magyar sportolók sem hiányoznak.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„A leghihetetlenebbek

A leghihetetlenebb vb-történetek + A leghihetetlenebb olimpiai történetek

” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük